BAM Bouw & Techniek en Telecom Service Groep tekenen overeenkomst voor herstructurering Hanzehogeschool Groningen ZP7

Gepubliceerd op 18 december 2018

BAM Bouw & Techniek en Telecom Service Groep hebben een overeenkomst getekend ten behoeve van de nieuw- en verbouw van Zernikeplein 7 (ZP7) in Groningen. BAM Bouw & Techniek kreeg al eerder opdracht van de Hanzehogeschool Groningen voor de realisatie van een vernieuwd campusgebouw en heeft Telecom Service Groep ingeschakeld voor o.a. de realisatie van de brandmeld- & ontruimingsinstallatie, toegangscontrole en netwerk & infrastructuur.

Nieuw- en verbouw Hanzehogeschool ZP7

Het nieuwe ZP7, met een oppervlakte van bijna 31.000 m2, is het nieuwe onderkomen voor de economische opleidingen, Lucia Marthas Institute for Performing Arts en Bedrijven & Staven. Het complex krijgt een open opzet met een boulevard als verbindend element. BAM Bouw & Techniek zal gefaseerd een aantal bouwdelen slopen die samen een bruto vloeroppervlak hebben van 16.000 m2. Het hart van het gebouw, waar onder meer het Atrium en de Van OlstToren zijn gevestigd, zal blijven staan en daar omheen wordt nieuwbouw gerealiseerd van circa 15.000 m2. Met deze nieuwe opzet zal het Atrium gaan fungeren als het kruis- en ontmoetingspunt.

Gefaseerd opleveren

De oplevering van dit nieuwe deel van de campus staat gepland in 2022. Tijdens de nieuw- en verbouw zal ZP7 in gebruik blijven door studenten, docenten en medewerkers. Om zo weinig mogelijk overlast te hebben, worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Telecom Service Groep is verantwoordelijk voor het beveiligingssysteem in de meest brede zin van het woord, waaronder de brand- & ontruimingsinstallatie, het toegangscontrolesysteem en de camera-& intercominstallatie. Daarnaast wordt de databekabeling en glasvezelbackbone voor het gehele complex door Telecom Service Groep verzorgd. Omdat alle installaties en systemen tijdens de nieuw- en verbouw moeten blijven functioneren, zijn de nodige noodvoorzieningen en omleidingen getroffen. Immers, het functioneren van dergelijke systemen is essentieel!

Arjan Snippe (Telecom Service Groep) en Tiede Swart (BAM Bouw & Techniek) ondertekenen de overeenkomst
Arjan Snippe (Telecom Service Groep) en Tiede Swart (BAM Bouw & Techniek) ondertekenen de overeenkomst

Aardbevingsbestendigheid

Naast de nieuw- en verbouw van ZP7 is het aardbevingsbestendig maken van het complex een belangrijk onderdeel van het project. De constructie van de bestaande bouwdelen wordt daarvoor aangepast. Hiervoor zijn verschillende constructieve en installatietechnische ingrepen nodig.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Vul dan vandaag nog onderstaande contactformulier in. Samen met u zullen onze adviseurs dan beoordelen welke oplossing het meest geschikt is voor uw organisatie.

Partners

Mitel_logo-
kpn
Alcatel-Lucent-Logo
unify_pos_gradient_rgb
Vodafone logo
Logo Aerohive
Honeywell logo
Microsoft
hp-logo-480x480
Mobotix
Ascom logo
Samsung_logo
Logo Jabra
TEF
Eurocom group - nieuw
Siemens logo
Logo Sennheiser
Logo Europetrack
Aruba-HP-Logo
HIK Vision
Excel logo
Siemon
Logo Leoni
Notifier Honeywell
Logo_blauw_Hertek

Telecom Service Groep

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  •  130 ervaren professionals
  •  Beoordeeld met een 8.0

Klanten over Telecom Service Groep

Ontvang onze nieuwsbrief