De voordelen van Blown Fiber! Glasvezelbekabeling door kunststof tubes geblazen!

Gepubliceerd op 25 februari 2019

Mogelijk heeft u wel eens glasvezelbekabeling overwogen. Met Hexatronic Ribbonet Blown Fiber kan dit op een simpele manier worden gerealiseerd, door glasvezelbekabeling door kunststof tubes (buisjes) te blazen. 

De tubes worden meestal meervoudig tussen verschillende patchlocaties aangelegd (MER en/of SER’s), zodat deze direct of in een later stadium (deels) kunnen worden voorzien van één of meerdere glasvezels. Klaar voor de toekomst, want het vergroten van bandbreedte is in de toekomst relatief goedkoop en eenvoudig te realiseren.

Blown Fiber als backbone-oplossing

Blown Fiber wordt veel ingezet als (toekomstige) backbone-oplossing. Hierbij wordt gekozen voor het leggen van meervoudige tubes tussen verschillende patchkastlocaties. Meestal wordt hierbij gekozen om één of meerdere tubes direct te voorzien van een aantal vezels. De resterende tubes worden leeg opgeleverd zodat deze in de toekomst gebruikt kunnen worden om extra vezels bij te kunnen blazen, zonder dat hiervoor plafonds of goten geopend moeten worden. Het vergroten van de bandbreedte op de backbone-structuur is hierdoor in de toekomst relatief goedkoop en eenvoudig te realiseren.

Blown Fiber in 'fiber-to-the-desk'-omgevingen (FTTD)

Indien een 'fiber to the desk' oplossing nu of in de toekomst wordt overwogen, is het aanleggen van Blown Fiber een belangrijke eerste stap. In de praktijk wordt naast het traditionele kopernetwerk, een lege tube gelegd naar de diverse werkplekken in het pand. Aan de patchkastzijde worden de tubes in een glasvezelpaneel aangebracht waarna er vanaf de werkplekzijde voorgemonteerde Ribbon-vezels worden geblazen. Nadat de vezels zijn aangebracht en in het glasvezelpaneel voorzien zijn van pigtails, kan de verbinding met de actieve apparatuur worden gerealiseerd.

Tubes in een mantelbuis
Tubes in een mantelbuis

Voordelen van Blown Fiber

  • Klaar voor de toekomst: het vergroten van bandbreedte is in de toekomst relatief goedkoop en eenvoudig te realiseren
  • Dankzij de blaasapparatuur kan een afstand van maar liefst 1000 meter in een recordtijd worden gehaald
  • Flexibel: leeg opgeleverde tubes kunnen in de toekomst worden uitgebreid met het benodigde aantal glasvezels (zonder plafonds of goten te openen)
  • Kostenbesparend: geen extra installatiewerkzaamheden voor de aanleg van nieuwe kabels
  • Weinig overlast voor de eindgebruiker

Hexatronic Ribbonet: productgarantie en garantiecertificaat

Voor het Blown Fiber systeem biedt Telecom Service Groep Hexatronic Ribbonet aan. Hexatronic Ribbonet voorziet het gecertificeerde netwerk van volledige productgarantie van 20 jaar na installatie. De medewerkers van Telecom Service Groep zijn opgeleid voor het blazen, lassen en certificeren van een dergelijke installatie. Graag gaan wij samen met u in gesprek over de mogelijkheden.

Maatwerkadvies

Interesse? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. Hierna nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op (tijdens kantooruren).

Partners

Mitel_logo-
kpn
Alcatel-Lucent-Logo
unify_pos_gradient_rgb
Vodafone logo
Logo Aerohive
Honeywell logo
Microsoft
hp-logo-480x480
Mobotix
Ascom logo
Samsung_logo
Logo Jabra
TEF
Eurocom group - nieuw
Siemens logo
Logo Sennheiser
Logo Europetrack
Aruba-HP-Logo
HIK Vision
Excel logo
Siemon
Logo Leoni
Notifier Honeywell
Logo_blauw_Hertek

Telecom Service Groep

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  •  130 ervaren professionals
  •  Beoordeeld met een 8.0

Klanten over Telecom Service Groep

Ontvang onze nieuwsbrief