Camerabewaking op afstand, iets voor u?

Camerabewaking op afstand

Bedrijfsbeveiliging is goed te realiseren met behulp van beveiligingscamera’s. Maar wat als u niet op locatie bent? Als merkonafhankelijke expert heeft Telecom Service Security verschillende mogelijkheden als aanvulling op uw nieuwe of huidige camerabewakingssysteem. Hierbij kunt u thuis of op wat voor locatie dan ook ter wereld, de beelden van uw camera’s live bekijken.

Live camerabeelden en camera’s op afstand bedienen

Veel hedendaagse beveiligingscamera’s zijn IP-camera’s. Dit zijn camera’s die gebruik maken van het Internet Protocol (IP). Dit betekent dat de camera's indien gewenst verbonden zijn met het internet. Wanneer de gebruiker opgenomen of live beelden wil bekijken is deze niet meer afhankelijk van één locatie. Naast opnemen en meekijken is het ook mogelijk de camera op afstand te bedienen.

Camerabeelden beschikbaar op uw smartphone en tablet

Beelden gemaakt met een IP-camera kunnen in principe vanaf de hele wereld middels een internet verbinding worden bekeken, mits ze voor deze toepassing zijn geconfigureerd. Eveneens is het mogelijk om beelden gemaakt met een IP-camera overal vandaan op een mobiele telefoon of Tablet (iPhone, Android) met behulp van een hiervoor geschikte app te bekijken. Dit kan erg handig zijn wanneer u onderweg bent, op reis of met vakantie. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de beelden alleen binnen uw lokale netwerk te bekijken.

Automatische meldingen bij bewegingsdetectie

Bij bewegingsdetectie is het mogelijk om een melding te ontvangen op uw smartphone. Wanneer u een notificatie ontvangt, is het meekijken direct mogelijk door verbinding te maken met de betreffende camera. Zo kunt u na het kijken van de beelden beoordelen of en welke passende maatregelen getroffen dienen te worden. Tevens kunnen camera’s gebruikt worden als alarmverificatie voor uzelf of de meldkamer. De centralist van de meldkamer kan tevens inloggen op het aanwezige camerasysteem en live meekijken om de situatie ter plaatse te beoordelen. Bij een daadwerkelijke alarmmelding kunnen de beelden tevens live worden gecommuniceerd naar de politie.

De voordelen van camerabewaking op afstand

  • Nooit meer afhankelijk van uw locatie
  • Altijd en overal de mogelijkheid om terug of mee te kijken
  • Camera’s kunnen op afstand worden bediend
  • Beschikbaar voor bijna alle smartphones/tablets
  • Nooit meer onnodige controles n.a.v. vals alarm

Weten of uw huidige camerabewakingssysteem mogelijkheden biedt voor camerabewaking op afstand of meer weten over onze beveiligingsoplossingen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!