Cloudopties

Organisaties kiezen steeds vaker voor telefonie en ICT uit de cloud. Lage investeringen, vaste maandlasten en flexibel. Maar welke vormen van cloud zijn mogelijk en past dit bij uw organisatie?

Verschillende cloud-vormen

Afhankelijk van uw bedrijfspolicy en informatieveiligheidswensen, kan een cloudoplossing op maat worden geboden. Wij onderscheiden 3 verschillende vormen van cloud:

1. Private cloud

Een cloud oplossing die exclusief aan één organisatie beschikbaar wordt gesteld. Hard- en software wordt dus niet gedeeld. Uw organisatie kan in dit geval eigenaar worden of het exclusief afnemen. De infrastructuur kan on premise in uw eigen datacentrum of serverruimte staan, maar ook in een datacentrum van TSG of uw leverancier.

2. Public cloud

Een cloud oplossing voor open gebruik door iedereen. Er is in dit geval dus sprake van een gedeelde infrastructuur, waarbij u geen eigenaar bent van de hardware en ook geen toegang hebt tot waar de hardware staat. De infrastructuur staat op een locatie van een leverancier. Een voordeel van public cloud is de schaalbaarheid. Daarnaast zorgt de leverancier voor onderhoud en updates aan de infrastructuur. De kosten worden over het algemeen per gebruiker per tijdseenheid berekend. Voorspelbaar en flexibel dus.

3. Hybrid cloud

Hybrid cloud is een combinatie van twee onafhankelijke cloud-infrastructuren (private en public cloud). De verschillende infrastructuren zijn door een gestandaardiseerde technologische oplossing met elkaar verbonden, maar het blijven unieke entiteiten. Hierbij zullen de omgevingen op een dusdanige manier moeten integreren, waarbij gebruikers niet merken in welke omgeving ze werken. Indien organisaties voor hybrid cloud kiezen, dan zullen bedrijfsapplicaties en vertrouwelijkheden meestal worden opgenomen in de private cloud infrastructuur.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw organisatie?

Laat uw e-mailadres achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Maatwerkadvies

De verschillende vormen van cloud telefonie en ICT hebben ieder hun voor- en nadelen. De adviseurs van Telecom Service Groep gaan graag met u in gesprek om samen met u te beoordelen of werken in de cloud interessant is voor uw organisatie en welke cloud vorm het beste bij uw organisatie past. Neem daarom vandaag nog contact op met een accountmanager en laat u vrijblijvend informeren en adviseren.

Martin Middel

Martin Middel
Accountmanager
      

René Boukamp

René Boukamp
Teamleider Backoffice
      

Bram van der Wal

Bram van der Wal
Accountmanager
     

Herman Bos

Herman Bos
Accountmanager
     

Robert Stubbe

Robert Stubbe
Accountmanager
      

Rob Pauw

Rob Pauw
Accountmanager
     

Partners

Mitel_logo-
kpn
Alcatel-Lucent-Logo
unify_pos_gradient_rgb
logo-vodafone
Extreme-Networks-Logo-RGB
Honeywell logo
Microsoft
hp-logo-480x480
MOBOTIX-Logo
Ascom logo
Samsung_logo
Logo Jabra
TEF
Eurocom group - nieuw
Siemens logo
EPOS logo
Logo Europetrack
Aruba-HP-Logo
HIK Vision
Excel logo
Siemon
Logo Leoni
Notifier Honeywell
Logo_blauw_Hertek

Waarom Telecom Service Groep?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  •  130 ervaren professionals
  •  Beoordeeld met een 8.0

Referenties