Zakelijke VPN

Met een Virtual Private Network (VPN) is uw personeel overal beveiligd verbonden met uw bedrijfsnetwerk. Zo kunnen ze op afstand veilig toegang krijgen tot bijvoorbeeld bestanden. U kunt het ook inzetten om voor meerdere vestigingen één gezamenlijk netwerk te creëren. Bovendien versleutelt een VPN het internetverkeer van personeel dat thuis of onderweg werkt.

webAdobeStock_456166323

Veilig verbinden met uw bedrijfsnetwerk

Veel organisaties kiezen ervoor medewerkers alleen via hun VPN met het bedrijfsnetwerk te laten verbinden. Omdat de gebruiker daarmee al rechtstreeks met het bedrijfsnetwerk verbonden is, is dit makkelijk in te richten. Het vereisen van een verbinding met de VPN biedt een extra beveiligingslaag.

Eén gezamenlijk bedrijfsnetwerk

Naast veilig werken op afstand, biedt een VPN ook voordelen voor het werken vanaf meerdere vestigingen. U kunt met een VPN namelijk een gezamenlijk bedrijfsnetwerk opzetten. Via internet wordt alles aan elkaar geknoopt. Zo werken uw medewerkers op elke locatie op hetzelfde netwerk.

Verkeer versleutelen

Een VPN kan ook ingezet worden om een versleutelde tunnel op te zetten waar al het internetverkeer van uw personeel doorheen gaat. Dit maakt het kwaadwillenden op hetzelfde netwerk erg lastig om verkeer van uw medewerkers af te luisteren.

Thuiswerken

Op kantoor is uw netwerk waarschijnlijk sterk beveiligd en zullen indringers niet zomaar binnenkomen. Als uw medewerkers echter thuiswerken, gebruiken ze misschien nog wel een router of WiFi-repeater die 'nog prima werkt', maar niet voorzien is van de nieuwste beveiligingsstandaarden. Door altijd een VPN te gebruiken, voorkomt u dat hackers mee kunnen luisteren als ze erin slagen om op het WiFi-netwerk te komen.

Openbare WiFi

Via openbare WiFi is het risico van werken zonder een VPN uiteraard aanmerkelijk hoger dan thuis. Nemen uw medewerkers weleens bedrijfslaptops mee naar klanten? Dan is het nooit zeker wie er nog meer op het vrij toegankelijke WiFi-netwerk actief is. In deze situaties een versleutelde VPN-verbinding ten zeerste aan te raden.

2FA

Tweefactorauthenticatie (2FA)

Om de toegang tot uw VPN, en daarmee uw netwerk, goed te beveiligen, gebruiken onze VPN-oplossingen altijd authenticatie in twee stappen (2FA). Dat betekent dat wie wil inloggen, zowel een wachtwoord als een éénmalige code nodig heeft. Deze code wordt bijvoorbeeld verstuurd per sms of kan de gebruiker opvragen via een app. Iemand die alleen een wachtwoord heeft, komt er dus niet in.

Kies nu voor een veilige VPN-verbinding

Waarvoor wilt u VPN inzetten? Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden met u. Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact op!

Rob Pauw

Rob Pauw
Adviseur MKB
     

Martin Middel

Martin Middel
Adviseur Grootzakelijk
      

Roland Eizinga

Roland Eizinga
Adviseur Zorg
     

René Raadsheer

René Raadsheer
Manager Business Development