Supersnelle WiFi zonder haperingen

 • Perfecte dekking op basis van metingen
 • Klaar voor de toekomst met WiFi 6 en WPA3

Telecom Service Groep

 • Zakelijke Cloud telefonie en online werkplekken
 • Beveiliging en bekabelingsinfrastructuur
 • Zorgoptimalisatie
 • Maatwerkadvies, implementatie, service en beheer

Switches en routers

Actieve netwerkapparatuur (switches en routers) vormen een zeer belangrijke bouwsteen in een IP-netwerk.

Switch: de basis bouwsteen

Een switch is een belangrijk onderdeel van een LAN-netwerk (Local Area Network), die communicatie mogelijk maakt in een IP-netwerk met meerdere netwerkapparaten. Bij een WAN-netwerk (Wide Area Network) komen daar ook de onderlinge verbindingen bij. Bij LAN/WAN-netwerken bestaat de keuze voornamelijk uit layer 2 en layer 3 switches. De techniek in een switch zorgt er voor, dat een netwerk gestructureerd van opzet is. Daarnaast kan een switchnetwerk ook gevirtualiseerd (stackable switches) worden, waardoor het zich als 1 beheersbare unit gedraagt.

Ontwerp IP-netwerk

Bij het ontwerpen van een nieuw IP-netwerk kunnen wij u adviseren en ondersteunen in het volgende:

 • Functioneel ontwerp (FO)
 • Technisch ontwerp (TO)
 • Service Level Management (Service Level Agreement, Service Level Reporting: periodieke managementrapportage ontvangen (PRTG) en proactieve monitoring)
 • Implementatie
 • 24/7 servicedesk

Veranderende manier van toegang verlenen tot het netwerk

De huidige ontwikkelingen, bijvoorbeeld Microsoft Office 365, zorgen voor een andere manier van toegang verlenen tot het IP-netwerk. Ontwikkelingen als Network Access Control (NAC), Captive Portal (gastgebruik), cloud & webapplicaties en informatietransport (security management), maken deze veranderende manier van toegang verlenen op een veilige manier mogelijk. Hierdoor is het mogelijk om altijd en overal veilig verbonden te zijn met het netwerk, internet en apps.

Nieuwe ethernetstandaarden: 802.3bz

Door het toenemende netwerkgebruik is er een steeds grotere vraag naar bandbreedte. De ontwikkelingen met betrekking tot snelheden van 2,5Gb per seconde naar de werkplek, geeft antwoord op deze vraag. De IEEE heeft een nieuwe ethernetspecificatie gedefinieerd, waardoor ethernetsnelheden over bestaande Cat5e- en Cat6- netwerkbekabeling vijf keer zo snel gaan. Dit voorkomt kostbare investeringen. De nieuwe standaard 802.3bz specificeert transmissie capaciteiten van 2,5Gb en 5Gb per seconde.

Laat u objectief adviseren

Bent u op zoek naar een veilig en redundant netwerk, laat u dan vandaag nog adviseren. De specialisten van Telecom Service Groep gaan graag met u in gesprek en houden rekening met uw wensen en eisen. Hierbij kunt u denken aan wensen met betrekking tot snelheid, capaciteit, veiligheid en beheersbaarheid. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de managementrapportage mogelijkheden.

Rob Pauw

Rob Pauw
Adviseur MKB
     

Martin Middel

Martin Middel
Adviseur Grootzakelijk
      

Roland Eizinga

Roland Eizinga
Adviseur Zorg
     

René Raadsheer

René Raadsheer
Manager Business Development
     

Partners

ESET Silver Partner
fortinet select partner
Extreme-Authorized-Partner
KPN Partner Network
Vodafone_Strategic_Partner