WiFi

Overal toegang tot het internet: met WiFi, ook wel WLAN (Wireless LAN) genoemd, is dit mogelijk. WiFi is niets anders dan een draadloos gebaseerd netwerk. Toegang tot een snel en veilig zakelijk WiFi-netwerk is tegenwoordig bijna een vereiste. WiFi-netwerken worden echter in toenemende mate geconfronteerd met ‘bedrijfsvreemde’ smartphones, tablets en laptops die meegebracht worden door medewerkers en bezoekers. Deze trend zal de komende jaren doorzetten. Hierdoor zullen bedrijfsnetwerken voorbereid moeten worden op de capaciteits- en veiligheidsissues die deze ontwikkeling met zich mee brengt.

Veilig, snel en betaalbaar WiFi

Organisaties staan onder druk om ‘bedrijfsvreemde’ gebruikers en devices toegang te geven tot hun (WiFi)netwerk, terwijl ze veiligheid willen garanderen, een snel netwerk willen bieden en de kosten laag moeten houden. Met managementfeatures in netwerkapparatuur kan een uitstekende oplossing worden geboden. Met managementfeatures kunnen 'bedrijfsvreemde' devices automatisch van zakelijke devices worden gescheiden, ongeacht of deze bedraad of draadloos toegang verzoeken tot het netwerk.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw organisatie?

Laat uw e-mailadres achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Netwerkmogelijkheden

  • Gebruikers veilig draadloos en bedraad aansluiten op het netwerk
  • Devices controleren voordat zij WiFi-toegang krijgen
  • Gebruikersrollen toekennen: beheer van toegang en gebruik (bandbreedte) is hierdoor mogelijk
  • Scheiding user & company devices: devices in het bedrijfsnetwerk kunnen worden gescheiden van ‘bedrijfsvreemde’ (zelf meegebrachte) devices
  • In quarantaine plaatsen van gebruikers die niet aan eisen voldoen

WiFi-meting

Telecom Service Groep kan u door haar partnerschap met verschillende partijen van een onafhankelijk advies voorzien. Alvorens een draadloos netwerk wordt geïmplementeerd, zal de dekking binnen uw pand(en) door middel van een uitvoerige WiFi-meting worden geprojecteerd en gecontroleerd. Op basis hiervan kunt u een objectief advies verwachten met betrekking tot de WiFi dekking en bandbreedte. Daarnaast zal er in het advies ook rekening gehouden worden met de veiligheid van het netwerk. Denk hierbij met name aan ongeoorloofd toegang van derden op uw netwerk.

Belangrijke aspecten bij de keuze voor WiFi

In onderstaande video een uitleg van Extreme Networks welke zaken van belang zijn bij WiFi. ExtremeCloud IQ is de 4e generatie cloud end-to-end-oplossing van Extreme Network. Gebouwd op de vier ideeën van flexibiliteit, behendigheid, beveiliging en technologieën (FAST), maakt ExtremeCoud IQ een belangrijke aanwinst voor elke industrie en bedrijfsnetwerkinfrastructuur. Deze cloudtechnologie, aangedreven door AI en ML, stelt IT-managers in staat om hun netwerk te beheren en analyseren via edge-, campus- en datacenteroplossingen, waardoor de meest efficiënte netwerkervaring wordt gegarandeerd. Naast Extreme Networks heeft Telecom Service Groep ook partnerships met andere partijen zoals HP Aruba en Alcatel-Lucent.

Partners

Mitel_logo-
kpn
Alcatel-Lucent-Logo
unify_pos_gradient_rgb
logo-vodafone
Extreme-Networks-Logo-RGB
Honeywell logo
Microsoft
hp-logo-480x480
Mobotix
Ascom logo
Samsung_logo
Logo Jabra
TEF
Eurocom group - nieuw
Siemens logo
Logo Sennheiser
Logo Europetrack
Aruba-HP-Logo
HIK Vision
Excel logo
Siemon
Logo Leoni
Notifier Honeywell
Logo_blauw_Hertek

Telecom Service Groep

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  •  130 ervaren professionals
  •  Beoordeeld met een 8.0

Klanten over Telecom Service Groep