Óveral goede ontvangst

  • Professionele WiFi-meting
  • Altijd een snel en stabiel signaal

WiFi-scan in uw gebouw

Zakelijke WiFi-oplossingen die voldoen aan de eisen van vandaag de dag. Om die te realiseren is een WiFi-scan essentieel. Onze WiFi-experts gaan met meetapparatuur door uw pand en meten overal het signaal van het aan te leggen WiFi-netwerk.

De meting, ook wel site survey genoemd, focust zich niet alleen op dekking, maar vooral op capaciteit. WiFi-netwerken moeten namelijk veel gebruikers tegelijkertijd aankunnen. Bovendien is het van belang dat al deze gebruikers stabiele spraak- en videoverbindingen op kunnen zetten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vergaderen via Teams. Omdat muren, plafonds en de inventaris het WiFi-signaal dempen, is een WiFi-scan onmisbaar voor het realiseren van perfect werkende WiFi.

Stappen WiFi-scan

  1. Uitvraag van uw behoefte en toepassingen t.a.v. het WiFi-gebruik
  2. Door metingen op locatie wordt de demping in kaart gebracht
  3. Projectie van WiFi access points op basis van de gemeten demping
  4. Analyse van externe verstoringen zoals externe WiFi en apparatuur (spectrumanalyse)
  5. Advies en rapportage
  6. Uitrol WiFi

Op basis van de uitkomsten van de meting stellen wij nauwkeurig vast waar access points nodig zijn. Hiervoor ontvangt u een rapport waarin de te plaatsen access points en de dekking op een kaart zijn opgenomen.

Kaart van het gebouw met de te plaatsen access points (deze kaart is fictief en dient puur als voorbeeld)
Kaart van het gebouw met de te plaatsen access points (deze kaart is fictief en dient puur als voorbeeld)

Maatwerkoplossingen

Onze standaard is dat het WiFi-signaal binnen uw gebouw nooit wegvalt. Ook zorgen wij ervoor dat er geen plekken zijn waar u last heeft van een trage of instabiele verbinding. U kunt zelfs videogesprekken voeren terwijl u door uw gebouw loopt, zonder dat deze worden verbroken.

Het kan echter zijn dat u nóg een stap verder wilt gaan. Wilt u bijvoorbeeld geen enkele hapering ervaren als u lopend door uw gebouw (video)belt? Of wilt u al uw telefonie via WiFi laten verlopen? Dan passen we de WiFi-meting daarop aan. We realiseren in dat geval een nog hogere dekking, gericht op uw specifieke eisen.

Klaar voor perfecte WiFi op basis van metingen?

Ga nu voor snelle WiFi zonder haperingen in uw gebouw. Neem contact op met een van onze adviseurs en we kijken samen naar dé oplossing voor uw organisatie.

Rob Pauw

Rob Pauw
Adviseur MKB
     

Martin Middel

Martin Middel
Adviseur Grootzakelijk
      

Roland Eizinga

Roland Eizinga
Adviseur Zorg
     

René Raadsheer

René Raadsheer
Manager Business Development
     

Partners

ESET Silver Partner
fortinet select partner
Extreme-Authorized-Partner
KPN Partner Network
Vodafone_Strategic_Partner