Telecom Service Groep

  • Zakelijke Cloud telefonie en online werkplekken
  • Beveiliging en bekabelingsinfrastructuur
  • Zorgoptimalisatie
  • Maatwerkadvies, implementatie, service en beheer

Bezoek het TSG-democenter

It's all about experience!

  • Kom inspiratie opdoen, what you see is what you get!
  • Zakelijke VoIP-telefonie, digitale werkplekken en beveiligingssystemen
  • Vers gemalen koffie staat voor u klaar!

5 tips om u te beschermen tegen cybercriminaliteit

Gepubliceerd op 14 oktober 2021

Deze week is de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week staan wij stil bij de digitale criminaliteit waarmee organisaties te maken kunnen krijgen. Daarom geven we u vijf praktische tips om de kans dat u slachtoffer wordt van cybercriminaliteit te verkleinen!

1. Updaten, updaten, updaten

update-4223736_640

Of het nu gaat om computers, telefoons of andere zakelijke apparaten, het is enorm belangrijk dat ze up-to-date zijn. Hackers vinden continu nieuwe veiligheidslekken, waarna updates ze weer verhelpen. Kortgeleden verscheen nog in het nieuws dat Apple met een update een groot beveiligingslek dichtte. Dit moet voor ons allemaal een herinnering zijn om updates goed bij te houden. Een handige manier om te zorgen dat uw werkplekken (zoals laptops) tijdig geüpdatet worden is om updatemanagement uit te besteden.

phishing via e-mail

2. Wees alert op e-mails

Misleidende e-mails zijn misschien wel de grootste dreiging van cybercriminaliteit voor uw organisatie. Er wordt vaak op een urgente situatie gedoeld en de oplichter schrijft dat er snel actie ondernomen dient te worden. Met één klik op een malafide link haalt u of een medewerker zomaar malware binnen, of vult gegevens in op een nepsite. Hoewel e-mailfiltering een groot deel van dit soort mailtjes tegen kan houden, blijft het belangrijk om op uw hoede te blijven!

3. Maak beleid van het werken met een VPN

vpn

Op kantoor kan uw beveiliging dan wel goed geregeld zijn, maar hoe goed is de WiFi van uw personeel thuis beveiligd? En wat als een medewerker even wat downloadt via een vrij toegankelijk WiFi-netwerk? Een VPN versleutelt al het verkeer van uw personeel, zodat zij ook op minder beveiligde netwerken moeilijk af zijn te luisteren. Ook kunt u ermee een veilige verbinding opzetten met uw bedrijfsnetwerk. Neem daarom in uw beleid op om buiten kantoor altijd de VPN-verbinding aan te zetten.

4. Bescherm uw netwerk met een firewall

hardware firewall

Uw netwerk is een kritisch stuk van uw ICT-infrastructuur. Meerdere medewerkers werken er tegelijkertijd op en er gaat veel internetverkeer doorheen. Een firewall controleert al dit verkeer voordat het doorgelaten wordt. Zo komt schadelijke software niet zomaar op uw netwerk of op aangesloten apparaten terecht. Er zijn twee soorten firewalls: hardware firewalls (fysieke apparaat aan de voorkant van uw netwerk) en software firewalls (virtueel). 

5. Gebruik een online werkplek

Surface_TSGAnywhere

Cloudopslag is verreweg de veiligste manier op uw documenten op te slaan. Diensten voor opslag van data zijn namelijk over het algemeen sterk beveiligd. Daarnaast biedt authenticatie in twee stappen (2FA) een extra beveiligingslaag door naast een wachtwoord om een éénmalige code te vragen. Met een online werkplek, zoals TSG Anywhere, slaat u al uw gegevens beveiligd op in de cloud. Van deze data wordt bovendien nog een backup gemaakt, om de kans op gegevensverlies te minimaliseren.

Partners

mitel-gold-partner
KPN Partner Network
Vodafone Strategic Partner
MOBOTIX_Gold_Partner_2021
ESET Silver Partner
fortinet select partner
ascom gold partner
siemens-solution-partner
jabra one authorized partner
Extreme-Authorized-Partner
Unify Partner
alcatatel accredited business partner
Hikvision Gold Partner
Dahua Diamond

Waarom Telecom Service Groep?

  •   35 jaar ervaring
  •   115 ervaren professionals
  •   Beoordeeld met een 8.0

Referenties