Telecom Service Groep

  • Zakelijke Cloud telefonie en online werkplekken
  • Beveiliging en bekabelingsinfrastructuur
  • Zorgoptimalisatie
  • Maatwerkadvies, implementatie, service en beheer

Bezoek het TSG-democenter

It's all about experience!

  • Kom inspiratie opdoen, what you see is what you get!
  • Zakelijke VoIP-telefonie, digitale werkplekken en beveiligingssystemen
  • Vers gemalen koffie staat voor u klaar!

Hybride werken en telefonie - expert aan het woord

Gepubliceerd op 1 december 2021

Hoe organiseert u bellen op de hybride werkplek? Nu het deels op kantoor en deels thuiswerken een blijvertje is geworden, wordt het tijd voor serieuze oplossingen. Fred Nienhuis, expert op het gebied van telefonie, vertelt graag meer over telefonie en hybride werken.

Hoe gingen organisaties bellen toen iedereen ineens thuis moest werken?

"Aan het begin van de coronacrisis zag je dat er veel geïmproviseerd werd. Medewerkers kregen vaak simpelweg een telefoon met een simkaart of gebruikten hun privénummer voor werk. Hiermee werd de bereikbaarheid niet geborgd zoals op kantoor."

Wat is belangrijk nu we overgaan op hybride werken?

VoIP-telefonie via de cloud op elk apparaat

"Het is belangrijk dat je oplossing je in staat stelt om overal te werken: thuis, op de zaak en onderweg. Nu we zien dat hybride werken structureel is en blijft, is een goede cloudtelefonieoplossing de investering waard. Daarmee beschikken medewerkers over hun zakelijke nummer op mobiel én op hun laptop (softphone). Ook zijn de functies van je (cloud)telefoniecentrale, zoals doorverbinden met collega's en aanwezigheid instellen, overal beschikbaar."

Werk jij liever met een softphone of met een mobiele telefoon?

Jabra headset

"Dat hangt ervan af waar ik werk. Werk ik vanuit huis of op de zaak, dan gebruik ik een softphone. Gemakkelijk vanaf mijn laptop met een headset. Ik ben ook vaak onderweg en dan is de mobiele telefoon ideaal. Dankzij VoIP ben ik daarmee op hetzelfde nummer bereikbaar. Voor thuis kunnen mobiele telefoons overigens ook een goede oplossing zijn, omdat je met het mobiele netwerk niet afhankelijk bent van de kwaliteit van je privé-WiFi."

Denk je dat het vaste toestel zijn langste tijd inmiddels heeft gehad?

webMitel toestel

"Vooral voor medewerkers die niet thuis kunnen werken, blijft het vaste toestel aantrekkelijk. Denk bijvoorbeeld aan doktersassistenten en receptionistes. Het is niet nodig om voor hen een mobiele telefoon en een mobiel abonnement aan te schaffen. Vaste VoIP-telefonie loopt gewoon via de bestaande internetverbinding en is daardoor erg kostenefficiënt. Bovendien blijven er voorlopig nog medewerkers die graag, op dagen dat ze op kantoor zijn, een vast toestel gebruiken. En dat kan in de hybride wereld prima, want met VoIP loopt vast en mobiel simpelweg in elkaar over."

Wat zou je doen als je nog een telefoniecentrale op locatie hebt?

Telefoniecentrale aangesloten op internet voor gebruik met VoIP

"Dat hangt er een beetje vanaf hoe oud die is. Is hij nog maar enkele jaren oud, dan ondersteunt hij waarschijnlijk ook VoIP en sluit je hem zo aan op internet. De centrale is dan prima te gebruiken voor vast-mobielintegratie en softphones. Organisaties die een oudere telefoniecentrale hebben, raad ik aan om op cloudtelefonie over te gaan. Dan beschik je meteen over VoIP, zonder dat er iets op locatie geplaatst wordt."

Heeft u een specifieke vraag?

Misschien speelt er iets in uw organisatie dat niet in dit artikel is behandeld. Neem dan gerust contact op met onze experts voor persoonlijk advies.

Herman Bos

Herman Bos
Adviseur MKB
     

Martin Middel

Martin Middel
Adviseur Grootzakelijk
      

Partners

mitel-gold-partner
KPN Partner Network
Vodafone Strategic Partner
Mobotix Diamond partner
ESET Silver Partner
fortinet select partner
ascom gold partner
siemens-solution-partner
jabra one authorized partner
Extreme-Authorized-Partner
Unify Partner
alcatatel accredited business partner
Hikvision Gold Partner
Dahua Diamond

Waarom Telecom Service Groep?

  •   35 jaar ervaring
  •   115 ervaren professionals
  •   Beoordeeld met een 8.0

Referenties