sc Heerenveen en Sportstad Heerenveen kiezen voor Telecom Service Groep

Gepubliceerd op 15 augustus 2017

Met plaats voor meer dan 26.000 toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion is het adequaat kunnen reageren op brandmeldingen uiterst belangrijk. sc Heerenveen en Sportstad Heerenveen hebben Telecom Service Groep opdracht gegeven voor de migratie van de zes aanwezige brandmeldcentrales. Deze migratie zal worden uitgevoerd met Siemens Cerberus Pro brandmeldcentrales.

Zes brandmeldcentrales in één netwerk

Om zo adequaat mogelijk te kunnen reageren op een eventuele brandmelding, is er voor gekozen om de zes brandmeldcentrales in één netwerk te plaatsen. Voor de keuze van deze constructie is niet over één nacht ijs gegaan. De adviseurs van Telecom Service Security (onderdeel van Telecom Service Groep) hebben niet alleen overlegd met opdrachtgevers sc Heerenveen en Sportstad Heerenveen, maar ook Veiligheidsregio Fryslân (brandweer) en Gemeente Heerenveen hebben een belangrijke stem gehad in het Programma van Eisen.

Ontwerp brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Bij het ontwerp van de brandmeld- en ontruimingsinstallaties is rekening gehouden met de publieke en maatschappelijke rol van de locatie. Het Abe Lenstra Stadion kent naast de publieke functie ook nog een zorgfunctie, die wordt uitgevoerd door ziekenhuis Tjongerschans. Een verplichte doormelding naar de Regionale Brandweeralarm Centrale (RAC) was daarom een eis. Alhoewel de overige brandmeldinstallaties op andere locaties binnen het stadion niet te hoeven worden doorgemeld, is er vanwege het maatschappelijke belang voor gekozen om dit op vrijwillige status wel te doen! Hieraan zijn wel restricties verbonden die zijn opgenomen in het Programma van Eisen. 

Redundant netwerk

De doelstelling van het project is dat de nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallaties worden opgebouwd in een redundant netwerk. Doordat alle centrales op één netwerk zijn aangesloten, kan op iedere brandmeldinstallatie worden waargenomen waar een eventuele melding vandaan komt. Hierdoor kan adequaat worden gereageerd op een melding en kan de brandweer direct naar het juiste gebouw en de hierbij behorende entree worden gedirigeerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Lees alles over brandbeveiliging of vul onderstaand contactformulier in. Onze adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op, om u vrijblijvende te adviseren.

Partners

Mitel_logo-
kpn
Alcatel-Lucent-Logo
unify_pos_gradient_rgb
Vodafone logo
Logo Aerohive
Honeywell logo
Microsoft
hp-logo-480x480
Mobotix
Ascom logo
Samsung_logo
Logo Jabra
TEF
Eurocom group - nieuw
Siemens logo
Logo Sennheiser
Logo Europetrack
Aruba-HP-Logo
HIK Vision
Excel logo
Siemon
Logo Leoni
Notifier Honeywell
Logo_blauw_Hertek

Telecom Service Groep

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  •  130 ervaren professionals
  •  Beoordeeld met een 8.0

Klanten over Telecom Service Groep

Ontvang onze nieuwsbrief