Uw wagenpark uitrusten met GPS-trackers?

Gepubliceerd op 30 oktober 2019

Heeft u er al eens over nagedacht om uw wagenpark uit te rusten met GPS-trackers? Hierdoor heeft u als logistiek planner een duidelijk overzicht van waar ieder voertuig zich bevindt en wanneer deze weer aan een nieuwe rit kan beginnen. Ook is kilometerregistratie en de bijbehorende administratieve rompslomp een stuk minder tijdrovend.
 

Een van de 55 vrachtwagens van Kijlstra betonmortel, uitgerust met een Europetracker
Een van de 55 vrachtwagens van Kijlstra betonmortel, uitgerust met een Europetracker

Onlangs installeerde Wierda Hybrid Technologies uit Joure in samenwerking met Telecom Service Groep en Europetrack B.V. zogeheten Europetrackers in alle 55 vrachtwagens van Kijlstra betonmortel met vestigingen in Amsterdam, Drachten, Emmen, Swifterbant, Veendam en  Vianen.
Nu, een aantal maanden na ingebruikname spraken wij met Peter van der Wal, algemeen directeur Kijlstra betonmortel.

Logo Wierda

Wat is het grootste voordeel van het gebruik van Europetrackers?

Behalve dat wij kunnen zien waar iedere auto zich bevindt kunnen wij nu gemakkelijk extra kosten in kaart brengen. Denk hierbij aan extra reiskosten en wachttijden die doorberekend (en vooral aangetoond) kunnen worden aan de klant.

Wij hebben namelijk geen gewone vrachtwagens, maar betonmixers. Hiervoor is de planning doorgaans nog belangrijker dan dat het bij normaal transport al is. Door het gebruik van de Europetrackers verloopt de planning een stuk efficiënter dan voorheen.

Waarom Europetrack?

Telecom Service Groep heeft ons Europetrack geadviseerd omdat wij zochten naar een leverancier die maatwerk kan leveren. Wat uiteindelijk de doorslag gegeven heeft voor deze keuze is dat wij bij zowel Telecom Service Groep als bij Europetrack een goed klantgevoel hadden.

Er zijn korte lijnen wat wij erg belangrijk vinden en beide partijen zijn altijd goed bereikbaar. Dit maakt een samenwerking erg laagdrempelig.

Logo Europetrack

Of ik hiervan een voorbeeld kan noemen? Ik was zeer positief verrast toen één van de eigenaars van Europetrack persoonlijk langskwam om uitleg te geven over het systeem.

Naast het ‘vaste’ systeem dat in onze 55 vrachtwagens gebouwd is hebben wij ook tien ‘losse’ trackers afgenomen. Deze losse trackers worden gebruikt door vrachtwagens die niet ons eigendom zijn, maar die wij wel gebruiken. Zo huren wij wel eens wagens tijdens grote klussen, en het zou jammer zijn als wij daarvan de (extra) kilometers niet inzichtelijk kunnen maken.

GPS-tracking voor uw wagenpark?

Wij ontwikkelen voor veel wagenparken maatwerk oplossingen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt vrijblijvend contact met u op.

Partners

Mitel_logo-
kpn
Alcatel-Lucent-Logo
unify_pos_gradient_rgb
Vodafone logo
Logo Aerohive
Honeywell logo
Microsoft
hp-logo-480x480
Mobotix
Ascom logo
Samsung_logo
Logo Jabra
TEF
Eurocom group - nieuw
Siemens logo
Logo Sennheiser
Logo Europetrack
Aruba-HP-Logo
HIK Vision
Excel logo
Siemon
Logo Leoni
Notifier Honeywell
Logo_blauw_Hertek

Telecom Service Groep

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  •  130 ervaren professionals
  •  Beoordeeld met een 8.0

Klanten over Telecom Service Groep