Telecom Service Groep

  • Zakelijke Cloud telefonie en online werkplekken
  • Beveiliging en bekabelingsinfrastructuur
  • Zorgoptimalisatie
  • Maatwerkadvies, implementatie, service en beheer

Bezoek het TSG-democenter

It's all about experience!

  • Kom inspiratie opdoen, what you see is what you get!
  • Zakelijke VoIP-telefonie, digitale werkplekken en beveiligingssystemen
  • Vers gemalen koffie staat voor u klaar!

Wat is er nieuw in de iPhone 14 en iPhone 14 Pro?

Gepubliceerd op 8 september 2022

Gisteravond kondigde Apple de iPhone 14 en de iPhone 14 Pro aan. Wat is er veranderd ten opzichte van de vorige generatie? In dit artikel bespreken we de belangrijkste nieuwe features!

Groter scherm op de iPhone 14

De iPhone 13 was verkrijgbaar in een Mini- (5,4 inch) en een normale (6,1 inch) variant. Met de komst van de iPhone 14 verdwijnt de Mini-versie, en komt de Plus (6,7 inch) erbij. Hiermee zijn de schermopties van de gewone iPhone 14 nu gelijk aan die van de Pro-modellen (de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max). Fijn als u wel een groter scherm wilt, maar geen Pro-iPhone nodig heeft.

iPhone 14 groottes

Betere camera's

Zoals ieder jaar, zien we ook bij de iPhone 14 en de iPhone 14 Pro verbeteringen in de camera's. Dit jaar krijgen beide toestellen een Actiemodus. Hiermee maakt u terwijl u zich verplaatst stabiele video's, zonder een gimbal nodig te hebben. Ook maken beide iPhones betere foto's bij weinig licht en is de camera op de voorkant nu professioneler met autofocus. De Pro-versie blijft hét model voor de echte fotografiefanaat, met een nieuwe 48 MP camera die foto's maakt in ProRAW-formaat.

Action mode

Crashdetectie

De iPhone 14 en iPhone 14 Pro detecteren ernstige auto-ongelukken en bellen dan automatisch 112 en waarschuwen uw SOS-contacten. Hierdoor kan hulp ook op tijd ter plaatse zijn als u buiten bewustzijn raakt tijdens een ongeval en er geen omstanders zijn.

crashdetectie iphone 14

Pro-upgrades

Een aantal nieuwe features zijn exclusief beschikbaar in de iPhone 14 Pro en Pro Max. Hieronder de belangrijkste.

Nieuwe A16-chip

Dit jaar krijgt alleen de iPhone 14 Pro de nieuwe A16-chip. Volgens Apple is deze chip een grote stap voorwaarts wat betreft snelheid. Het verschil tussen de normale iPhone 14 en het Pro-model wordt hierdoor nu nog iets groter.

Dynamic Island

De inham voor de camera en het Face ID-systeem is op de iPhone 14 Pro een stuk kleiner geworden. Apple maakt slim gebruik van de vrijgekomen ruimte door bepaalde meldingen, indicatoren of navigatie-instructies één te laten worden met de nieuwe camera-inham. Hoe dat eruitziet, ziet u in de onderstaande video.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken.

Always on display

Tot slot heeft de iPhone 14 Pro nu een Always-on display. Dit betekent dat de tijd en notificaties zichtbaar blijven als het toestel op tafel ligt. Het scherm wordt daarbij gedimd en in een energiebesparende modus gezet.

Wanneer verkrijgbaar in Nederland?

De iPhone 14, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn in Nederland verkrijgbaar vanaf 16 september. De iPhone 14 Plus verschijnt op 7 oktober.

Foto's en video: Apple

Partners

mitel-gold-partner
KPN Partner Network
Vodafone Strategic Partner
Mobotix Diamond partner
ESET Silver Partner
fortinet select partner
ascom gold partner
siemens-solution-partner
jabra one authorized partner
Extreme-Authorized-Partner
Unify Partner
alcatatel accredited business partner
Hikvision Gold Partner
Dahua Diamond

Waarom Telecom Service Groep?

  •   35 jaar ervaring
  •   115 ervaren professionals
  •   Beoordeeld met een 8.0

Referenties