Mantelzorg

Het kan u zomaar overkomen: iemand in uw nabije omgeving wordt (plotseling) hulpbehoevend en u biedt de benodigde zorg. Maar soms gaat de zorg een stuk verder en mantelzorg wordt een feit. De rol van mantelzorger is vaak geen keuze maar een logisch gevolg. Het doen van alle zorgtaken is vaak behoorlijk intensief, enige ondersteuning is in die gevallen gewenst.

Participatiesamenleving

Nederland is rond de 4 miljoen mantelzorgers rijk, waarvan 610.000 mensen langer dan 3 maanden en meer dan 8 uren per week zorg verlenen. In onze huidige samenleving wordt een ieder geacht de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving. De overheid zet daarbij zwaar in op thuiszorg en het langer thuis blijven wonen met alle consequenties van dien. Er dient steeds meer zelf geregeld te worden en een nauwe samenwerking tussen mantelzorg en professionele zorg is cruciaal.

Een zorgtaak en een druk (sociaal) leven: hoe?

Het combineren van een druk leveren en daarnaast een zorgtaak, is vaak lastig te combineren. Veel mantelzorgers hebben last van schuldgevoelens en kunnen de zorg tijdens hun afwezigheid moeilijk loslaten. Gelukkig zijn er tegenwoordig oplossingen die het voor mantelzorgers mogelijk maken om de zorgtaak even los te laten.  

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken.

Eenvoudig alles mobiel regelen met CQ-Mobile

Gemakkelijker, slimmer en efficiënter samenwerken rond de zorg voor familie, kennissen en cliënten. Met CQ-Mobile zorgt u ervoor dat er altijd iemand beschikbaar is in geval van nood. Hulp is daarmee dus altijd binnen handbereik. Door middel van de gebruiksvriendelijk CQ-Mobile app kunnen mantelzorgers ,vrijwilligers en professionals elkaar informeren, zowel binnen als buiten een gebouw. Hierdoor houdt u als mantelzorger controle over de alarmering van uw dierbare en zijn professionals flexibel inzetbaar op diverse locaties. Daarnaast is het mogelijk zorg- of brandalarmen af te handelen, deuren te openen, snel te navigeren en eenvoudig onderling te communiceren.

CQ-Mobile in het kort:

  • Eenvoudig en snel op uw smartphone zien wie er beschikbaar zijn en hoe u iedereen kunt bereiken.
  • Zelf bepalen wie een alarm van de cliënt opvolgt. Als u even geen tijd hebt, dan kunt u dat heel gemakkelijk aangeven.
  • Bijzonderheden over de persoon waarvoor zorg wordt verleend, kunnen in de app worden aangegeven.
  • Voor mantelzorgers is het gebruik van CQ-Mobile helemaal gratis!

Onze adviseurs adviseren u graag.

Sjoerd Reitsma

Sjoerd Reitsma
Commercieel Directeur
      

Roland Eizinga

Roland Eizinga
Accountmanager Zorg
     

René Raadsheer

René Raadsheer
Manager Business Development
     

Martin Middel

Martin Middel
Accountmanager Grootzakelijk/Zorg