Telecom Service Groep

  • Zakelijke Cloud telefonie en online werkplekken
  • Beveiliging en bekabelingsinfrastructuur
  • Zorgoptimalisatie
  • Maatwerkadvies, implementatie, service en beheer

Camera’s die processen volgen bij Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics

Camera’s die processen volgen bij Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics

Het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP) heeft als missie plastic 100% recyclebaar te maken. Om dit te realiseren, ontwikkelen ze geavanceerde sorteermachines. Telecom Service Groep (TSG) heeft bij de pilotmachines camera’s aangelegd, zodat processen gemonitord kunnen worden en klanten er op een veilige afstand naar kunnen kijken.

Over de opdrachtgever

Zelfs als plastic van tevoren wordt gescheiden, bijvoorbeeld met aparte afvalbalbakken, blijft achteraf sorteren belangrijk. Verschillende soorten plastic kunnen namelijk niet allemaal gemengd worden tijdens het recycling proces. Het NTCP heeft een unieke pilot sorteerlijn waarmee ze experimenteren hoe het sorteren van plastic beter kan.

Meekijken en procesmonitoring

Tijdens tests en onderzoeken komen veel verschillende bezoekers langs bij het NTCP. Zij kunnen echter niet in de buurt van de apparatuur te komen, want dat brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Ook wilde het NTCP het sorteerproces zelf goed kunnen monitoren. Hieruit ontstond de vraag: hoe breng je het hele sorteerproces zo goed mogelijk in beeld door middel van camera’s?

Uitwerking en oplevering

Foto: NTCP
Foto: NTCP

Het NTCP was op zoek naar een partner die dit vraagstuk volledig zou uitwerken. Ze wilden dus niet alleen camera’s bestellen, maar het volledige concept, uitgevoerd als werkend geheel. Daarom werd de accountmanager van TSG uitgenodigd op locatie om een plan te maken.

Hij heeft vervolgens een maatwerkoplossing geleverd waarbij een combinatie van camera’s gebruikt wordt. In de hal zijn zogenoemde pan tilt zoom camera’s opgehangen. Deze kunnen zowel handmatig als automatisch ronddraaien en inzoomen. Zo kan men een vuilniszak op de transportband leggen, waarna de camera hem volgt met de snelheid van de band. Binnenin de machines zijn verder nog speldenknopcamera’s gemonteerd, zodat wat van buiten niet zichtbaar is, ook in beeld gebracht wordt. Dit geheel creëert een totaalplaatje van het proces. De beelden zijn live te volgen, on-site, bij klanten op locatie en ook in Teams-vergaderingen.

Het contact tussen het NTCP en TSG is goed verlopen. Freek van Rhijn, projectmanager bij het NTCP: “We zijn zeer tevreden. In de volgende fase vragen we hem weer.” Over de installatie en de werking is hij ook erg te spreken: “Het was allemaal vrij snel ‘up and running’. Het werkte ook direct goed bij oplevering; dat is niet altijd overal het geval.”

Foto: NTCP
Foto: NTCP
Foto NTCP

Meer weten over dit project?

Wilt u meer informatie over dit referentieproject? Neem dan contact op met onze accountmanager.

Erwin Nijdam

Erwin Nijdam
Adviseur Beveiligingssystemen
     

Partners

mitel-gold-partner
KPN Partner Network
Vodafone Strategic Partner
Mobotix Diamond partner
ESET Silver Partner
fortinet select partner
ascom gold partner
siemens-solution-partner
jabra one authorized partner
Extreme-Authorized-Partner
Unify Partner
alcatatel accredited business partner
Hikvision Gold Partner
Dahua Diamond

Waarom Telecom Service Groep?

  •   35 jaar ervaring
  •   115 ervaren professionals
  •   Beoordeeld met een 8.0

Referenties

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief? Schrijf u dan in via onderstaand formulier!