Telecom Service Groep

  • Zakelijke Cloud telefonie en online werkplekken
  • Beveiliging en bekabelingsinfrastructuur
  • Zorgoptimalisatie
  • Maatwerkadvies, implementatie, service en beheer

Camera's op couveuses zodat ouders hun baby kunnen zien (Universitair Medisch Centrum Groningen)

Camera's op couveuses zodat ouders hun baby kunnen zien (Universitair Medisch Centrum Groningen)

Kinderen die te vroeg geboren worden, moeten soms lange tijd in het ziekenhuis verblijven. Om te zorgen dat ouders hun kindje ook thuis kunnen zien, is de BabyCam ontwikkeld. Het concept is bedacht door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en uitgewerkt in samenwerking met Telecom Service Groep (TSG).

De BabyCam die teruggehangen wordt in het wandmeubel
De BabyCam die teruggehangen wordt in het wandmeubel

Over de afdeling Neonatologie in het UMCG

Kinderen die te vroeg, vanaf 24 weken zwangerschap, geboren worden zijn levensvatbaar. Zij komen terecht op de afdeling Neonatologie. Hier krijgen ze ondersteuning van de vitale functies zolang dat nodig is. Op de afdeling staan 18 couveuses met elk een wandmeubel met medische apparatuur. Tegenwoordig hangt in ieder wandmeubel ook een BabyCam.

Het concept

Dankzij de BabyCam kunnen de ouders hun kind 24/7 zien via een livestream. Dit is erg belangrijk voor hen. Een vroeggeboorte kan erg heftig zijn en in zo’n situatie wil je als ouder het liefst zo dicht mogelijk bij je kind zijn. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat het kunnen zien liggen van je kind erg helpt bij de binding. Dat is van wezenlijk belang, omdat het hechtingsproces verstoord kan raken als ouders na de geboorte worden gescheiden van hun kind. Er wordt dan ook erg enthousiast op de BabyCam gereageerd. Veel ouders hebben de livestream zelfs continu aan staan op bijvoorbeeld een tablet.

Toen het concept was bedacht, is er eerst een opstelling geïmproviseerd. Deze opstelling was echter niet veilig. Bovendien was het lastig om de camera stabiel op de couveuse te monteren. Daarom heeft het UMCG de vraag neergelegd bij TSG.

Advies en uitwerking

Toen de klantvraag terechtkwam bij de accountmanager van TSG, is er erg snel en geïnteresseerd op gereageerd. Frans Erich, UMCG: “De meeste leveranciers zeggen bij zo’n soort opdracht: ‘Nee, dat is niet standaard.’ Heb je bij TSG een vraag, dan gaat de accountmanager de uitdaging aan. Je wilt dat ze de vraagstelling begrijpen en op zoek gaan naar een goede oplossing en dat doet TSG perfect.”

babycam foto

Uiteindelijk is er een apparaat ontwikkeld dat met twee zuignappen boven op de couveuse wordt vastgemaakt. Het geheel is zo ontworpen dat het goed blijft zitten, niet beweegt en spatwaterdicht is. Ook is er gewaarborgd dat het qua ICT veilig koppelt met de systemen van het ziekenhuis. De lens is erop geselecteerd dat hij de baby ook bij weinig licht goed in beeld brengt. Couveuses worden namelijk vaak afgedekt met lichtbeperkende hoezen om het kindje zo donker mogelijk te laten liggen, net zoals dat in de baarmoeder het geval is. Frans Erich: “Dit is een van de weinige camera’s die met zo weinig licht goed kan filmen.”

Weergave bij regulier licht
Weergave bij regulier licht
Weergave bij gebruik van een lichtbeperkende hoes
Weergave bij gebruik van een lichtbeperkende hoes

Contact tussen het UMCG en TSG

Het contact met TSG is door het UMCG als erg prettig ervaren. Frans Erich: “Het contact was perfect. Het ging van het begin af aan super. We hebben zelf de functionele wens neergelegd en TSG is gekomen met de meest ideale camera’s. Perfect, echt perfect.” Over de uiteindelijke oplevering zegt hij: “Perfect, kan niet beter. En mocht ik er later toch nog iets aan verbeterd willen hebben, dan kan ik dat aangeven en heb ik binnen een week antwoord op mijn vraag. TSG heeft ons nooit in de steek gelaten.” Vanwege de tevredenheid over dit project heeft TSG na oplevering van de BabyCam nog meer dan 300 camera’s voor andere projecten aan het UMCG mogen leveren.

Hieronder kunt u een video bekijken over hoe de BabyCam werkt:
 

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken.

Foto's en video: UMCG

Meer weten over dit project?

Wilt u meer informatie over dit referentieproject? Neem dan contact op met onze accountmanager.

Peter Verboom

Peter Verboom
Adviseur Beveiligingssystemen
      

Partners

mitel-gold-partner
KPN Partner Network
Vodafone Strategic Partner
Mobotix Diamond partner
ESET Silver Partner
fortinet select partner
ascom gold partner
siemens-solution-partner
jabra one authorized partner
Extreme-Authorized-Partner
Unify Partner
alcatatel accredited business partner
Hikvision Gold Partner
Dahua Diamond

Waarom Telecom Service Groep?

  •   35 jaar ervaring
  •   115 ervaren professionals
  •   Beoordeeld met een 8.0

Referenties

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief? Schrijf u dan in via onderstaand formulier!