Telecom Service Groep

  • Zakelijke Cloud telefonie en online werkplekken
  • Beveiliging en bekabelingsinfrastructuur
  • Zorgoptimalisatie
  • Maatwerkadvies, implementatie, service en beheer

Goede mobiele dekking in natuurgebieden (Recreatie Noord-Holland)

Goede mobiele dekking in natuurgebieden (Recreatie Noord-Holland)

Een adequate mobiele dekking realiseren in een natuurgebied kan een uitdaging zijn. Telecom Service Groep (TSG) heeft echter laten zien dat het kan.

Over de opdrachtgever

Recreatie Noord-Holland (RNH) ontwikkelt en beheert vijf natuurlijke recreatiegebieden in de provincie Noord-Holland. De organisatie heeft als doel een breed scala aan recreatieve activiteiten in groene omgevingen te realiseren. Voor RNH staat een goede balans tussen natuur en recreatie daarbij centraal.

Het vraagstuk

Bij RNH werken medewerkers zowel buiten als in gebouwen. Zij moeten te allen tijde telefonisch goed bereikbaar zijn. Voor medewerkers zoals boa’s en beheermedewerkers is dit met name voor het veiligheidsaspect van groot belang. Het netwerk was hiervoor echter onvoldoende betrouwbaar.

ICT-Verantwoordelijke RNH: “De mobiele dekking in onze gebieden liet te wensen over en dat probleem konden wij niet oplossen. We hebben immers te maken met natuurgebieden waar bijplaatsen van GSM-masten niet tot de opties behoort. Onze nieuwe provider moest dus een goed alternatief bedenken om de bereikbaarheid van onze mensen te optimaliseren.”

De oplossing

Na een grondige afweging tussen meerdere partijen kwam RNH uit bij TSG, dat een Vodafone-oplossing implementeerde. Met concrete metingen kon TSG namelijk aantonen dat het mogelijk was om op bijna elke locatie de juiste dekking te realiseren. Bovendien bood het bedrijf gelijk een solide vaste oplossing met vast-mobiel integratie. In één gebied was het met de gangbare methoden niet mogelijk om de gewenste dekking te realiseren. Hiervoor heeft TSG echter een alternatieve oplossing gevonden met hetzelfde positieve eindresultaat.

ICT-Verantwoordelijke RNH: “Met de start van de opdracht kregen we een uitstekende projectleider van Telecom Service Groep toegewezen. Hij heeft ons gedurende het traject begeleid met de implementatie en uitvoering van het hele proces. Ook door dit prettige en doeltreffende contact hebben we inmiddels een goede relatie opgebouwd met TSG.”

De uiteindelijke overstap op 4 januari 2021 verliep vlekkeloos. ICT-Verantwoordelijke RNH: “We zijn er met onze nieuwe provider enorm op vooruit gegaan en dat merken we vooral aan de reacties van onze medewerkers. Klachten over de bereikbaarheid zijn nu eigenlijk verleden tijd en dat was ons voornaamste doel. Hier en daar staat er nog wat finetuning op het programma, maar dat is vrij normaal. Recreatie Noord-Holland heeft gekozen voor kwaliteit, en die hebben we gekregen met de goede dekking die ons door provider Vodafone was beloofd. En daarom zijn we zeer tevreden met onze keuze en met de manier waarop Telecom Service Groep het complete traject in goede banen heeft geleid.”

V.l.n.r.: accountmanager Telecom Service Groep, ICT-verantwoordelijke Recreatie Noord-Holland
V.l.n.r.: accountmanager Telecom Service Groep, ICT-verantwoordelijke Recreatie Noord-Holland

Meer weten over dit project?

Wilt u meer informatie over dit referentieproject? Neem dan contact op met onze accountmanager.

Rob Pauw

Rob Pauw
Adviseur MKB
     

Partners

mitel-gold-partner
KPN Partner Network
Vodafone Strategic Partner
Mobotix Diamond partner
ESET Silver Partner
fortinet select partner
ascom gold partner
siemens-solution-partner
jabra one authorized partner
Extreme-Authorized-Partner
Unify Partner
alcatatel accredited business partner
Hikvision Gold Partner
Dahua Diamond

Waarom Telecom Service Groep?

  •   35 jaar ervaring
  •   115 ervaren professionals
  •   Beoordeeld met een 8.0

Referenties

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief? Schrijf u dan in via onderstaand formulier!