De hedendaagse innovatieve technologieën bieden veel mogelijkheden, zowel thuis als in de professionele zorg

Personenalarmering

Personenalarmering is in feite niets anders dan met 1 druk op de knop direct in contact komen met een vertrouwd persoon. In bepaalde situaties kan direct contact het verschil maken: een valincident, bedreigende situatie of plotseling gevoel van paniek. Wij leveren meerdere oplossingen  waarmee het veiligheidsgevoel vergroot kan worden en zorgen onze oplossingen ook voor meer bewegingsvrijheid, omdat er onderweg ook alarm gemaakt kan worden.
 

CQ-5 MK2

Alarm en lader

‘’ de betrouwbare alarmopvolging voor thuis en onderweg.’’
Na de succesvolle CQ-5 alarmzender lanceert de Eurocom Group de vernieuwde CQ-5 MK2 alarmzender. De nieuwe CQ-5 MK2 is nu te combineren met de eveneens nieuwe afstandsbediening: de CQ-Remote.

De CQ-5 MK2 is een moderne GSM alarmzender met veel krachtige functies. De CQ-5 MK2 is vergelijkbaar met een kleine mobiele telefoon met één drukknop. De alarmzender is met een halssnoer te dragen of met de clip aan een broek of jas. Met één druk op de knop schakelt uw cliënt de hulp in van familie, vrienden, collega’s of zorgprofessionals. Dit kan zowel binnenshuis als ook buitenshuis.
 

CQ-5 MK2 Functionaliteiten

 • Uitstekende spreek-luisterverbinding, extra duidelijk ook in benarde toestand positie?
 • Flexibele alarmopvolging, van mantelzorg en wijkzorg via het cloudplatform CQ-Net Live
 • Geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis
 • Geofencing, in te stellen via de CQ-Net Live portal
 • Open Care Simservice (abonnement kan tussentijds stopgezet worden​)
 • Track & trace binnenshuis op basis van Bluetooth bakens en buitenshuis op basis van GPS *Nieuwe functionaliteit
 • Data en audio met roaming e-sim *Nieuwe functionaliteit
 • ‘Realtime’ monitoring van signaalkwaliteit waarmee de betrouwbaarheid van de oplossing gemonitord kan worden *Nieuwe functionaliteit
 • Lange batterijcapaciteit tot wel 14 dagen batterijduur, afhankelijk van het mobiele netwerk en de gekozen instellingen.

Data en audio met roaming e-sim
De CQ-5 MK2 alarmzender heeft een roaming e-sim, die automatisch verbinding maakt met het netwerk met het beste bereik. Er wordt uiteraard gebruik gemaakt van de beschikbare netwerken. De roaming e-sim ondersteunt 10 verschillende providers. In gebouwen met een minder goed GSM-bereik voorziet de roaming e-sim in een betrouwbare verbinding met het cloudplatform CQ-Net Live, van waaruit de alarmmelding wordt verstuurd naar de mantelzorger, de zorgprofessional of rechtstreeks naar de zorgcentrale. Deze slimme routeringen zijn instelbaar in CQ-Net Live.

Meer bewegingsvrijheid met Track & trace
Vaak wordt de wens geuit om bewoners meer bewegingsvrijheid te geven buiten hun eigen woning of gebouw, dit worden ook wel leefcirkels genoemd. Hiervoor is de CQ-5 MK2 uitstekend in te zetten. De CQ-5 MK2 ondersteunt de mogelijkheid om via geofencing de een gebied af te bakenen. Dit gebied qua bewegingsvrijheid wordt ingesteld via de portal: CQ-Net Live. Wanneer de gebruiker buiten deze afbakening komt, verstuurt de CQ-5 MK2 automatisch een alarmsignaal naar de CQ-Mobile app.

De CQ-5 MK2 heeft een verbeterde track & trace functie welke de exacte positie van de cliënt signaleert. Binnenshuis gebeurt dit via bluetooth-bakens, buitenshuis via GPS.
 

CQ-Remote_black

CQ-Remote

Altijd de alarmzender bij de hand (ook ’s nachts)
Nieuw is de CQ-Remote. Dit is een drukknop die op basis van Bluetooth gekoppeld kan worden aan de CQ-5 MK2. De CQ Remote werkt in de nabije omgeving van de CQ-5 MK2. Doordat het eenvoudig indrukken van de drukknop wordt de CQ-5 MK2 geactiveerd en zal een alarm gaan maken.

De CQ-Remote kan zowel gedragen worden met een polsband of met de standaard kledingklip. De CQ-Remote kan ingezet worden voor het gebruik wanneer de CQ-5 MK2 opgeladen wordt, of wanneer de CQ5 in een broekclip gedragen wordt. Doordat de zender waterdicht is kan deze ook de cliënt er ook mee onder de douche.
 

TeleAlarm

TeleAlarm

Naast de CQ-5 MK2 kan er ook gebruik gemaakt worden van een TeleAlarm Zorgkiezer. Deze zorgkiezer kan zowel via een internetverbinding als via een Mobiele CQ-Net live data-sim verbonden worden met het cloudplatform CQ-Net Live, van waaruit de alarmmelding wordt verstuurd naar de mantelzorger, de zorgprofessional of rechtstreeks naar de zorgcentrale. Deze slimme routeringen zijn instelbaar in CQ-Net Live.

TeleAlarm Cloud Services en remote beheer
Via de TeleAlarm Cloud Service kunnen de aanwezige TeleAlarm toestellen beheerd worden en is het mogelijk om op afstand eenvoudig (her)programmeringen, updates en het aan- en afmelden van draadloze zenders uit te voeren. Deze mogelijkheid van remote beheer zorgt voor een hogere reactiesnelheid, lagere kosten (omdat reiskosten niet nodig zijn) en beheer van de toestellen (software updates, batterij laag meldingen, etc.).
 

Maatwerkadvies

De adviseurs van Telecom Service Groep kunnen samen met u onderzoeken welke manier van persoonsalarmering de juiste is. Op basis van uw eisen en wensen zal beoordeeld worden welke manier van alarmeren het beste bij u past.
 

Laat u vandaag nog adviseren!

De adviseurs van Telecom Service Groep kunnen samen met u beoordelen welke manier van werken en communiceren het beste bij uw organisatie past. Neem contact op met een van onze accountmanagers en we kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Roland Eizinga

Roland Eizinga
Adviseur Zorg
     

René Raadsheer

René Raadsheer
Manager Business Development
     

Partners

Mobotix Diamond partner
ascom gold partner
Hikvision Gold Partner
Dahua Diamond

Waarom Telecom Service Groep?

 •   35 jaar ervaring
 •   115 ervaren professionals
 •   Beoordeeld met een 8.0

Referenties